Lessenaar
Home > Wat heb je nodig
Wat heb je nodig voor de fluitlessen
Ten eerste: een gezonde motivatie!
Met een gezonde motivatie zul je thuis met plezier de fluit oppakken en op die manier goede vorderingen maken.

En dan natuurlijk een dwarsfluit. Bij jonge kinderen begin ik met de Fife-fluit. Dat is een kleine dwarsfluit van plastic. Ook de ouder krijgt deze fluit. Wanneer men het begin onder de knie heeft stapt men over op de echte dwarsfluit. (Ouders hoeven geen fluit aan te schaffen voor zichzelf.) Afhankelijk van de lengte van de leerling wordt de juiste fluit uitgezocht. Er bestaan kinderfluiten zoals de Jupiter, deze zijn vaak te huur voor de periode dat je hem nodig hebt. Daarnaast heb je fluiten met een kromme kop. Doordat de kop als het ware terugbuigt naar het instrument komt het mondgat dichter bij de kleppen te zitten waardoor de fluit 'korter' wordt. Meer informatie over de verschillende fluiten kun je vinden op www.fluitstudio.nl , kijk bij 'dwarsfluiten' en 'diensten'.
Waarschuwing: pas op voor al te goedkope fluiten. Deze zijn vaak van veel mindere kwaliteit waardoor je al snel over moet gaan naar een nieuw instrument. Mocht je in het begin niet teveel geld willen uitgeven, huur dan de fluit bij een goede muziekwinkel.

Een CD-speler is onmisbaar voor het luisteren naar de muziek en de luisterspelletjes.
Verder is een muziekstandaard belangrijk om goed rechtop te kunnen staan tijdens het lezend spelen.

Muziekboeken.
De Suzukiboeken en CD's kunnen via de Suzuki winkel worden besteld. Overige boeken en CD's kunnen bij de overige muziekwinkels of via internet worden besteld.

Tot slot, maar minstens zo belangrijk: een prettige plek waar je ongestoord kunt fluiten.