Home > Wie ben ik
Wie ben ik
Mijn naam is Nicole Schmaloer en ik heb gestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten Arnhem, bij Thies Roorda en Rien de Reede.
In 1995 behaalde ik mijn diploma Docerend Musicus.
Tijdens en na mijn opleiding heb ik les gegeven, schoolconcerten verzorgd en in het Nederlands Fluitorkest gespeeld. Momenteel speel ik in het blaaskwintet 'Ardito' en werk ik samen met verteller Boudewijn Betzema.
Mijn passie is en blijft het lesgeven en alles wat daarmee samenhangt. Daarom heb ik deels de opleiding Adem- & Ontspanningstherapie gevolgd bij Jan van Dixhoorn. Van hem heb ik veel over het functioneren van de adem geleerd. Dat pas ik veelvuldig toe in mijn eigen fluitspel en in de fluitlessen.
In 2008 ben ik begonnen met de opleiding 'Suzukimethode voor dwarsfluit'. In deze methode staat het luisteren en het lesgeven aan jonge kinderen centraal. Het luisteren sprak mij aan aangezien ik al langer naar een methode zocht waarin dat aspect meer aandacht kreeg. Wat ik van deze methode vooral opsteek zijn de vele invalshoeken van waaruit je allerlei aspecten van het fluitspel kunt benaderen. Van deze opleiding heb ik inmiddels Level 1 en 2 afgesloten. Sindsdien is het plezier in de lessen alleen maar toegenomen !

Verder ben ik lid van:

SVN (Suzuki Vereniging Nederland)
NFG (Nederlands Fluit Genootschap)