Deventer Fluitschool
Wees eens stil en luister naar jezelf,
proef, kijk en improviseer...
Uitvoerende activiteiten
 • Scheppend Musiceren

 • De mens musiceert, schildert, schrijft, maakt beelden, danst, schrijft gedichten...
  Schijnbaar ligt er in ons een niet te stoppen impuls verankerd, die ons telkens weer aanspoort om te creëren, te scheppen, te manifesteren. Waar komt die impuls vandaan? Waar vindt het zijn diepste oorsprong?
  En als we creëren, kunnen we dan die oorsprong blijven voelen? Kunnen we in verbinding blijven met die allereerste diepe impuls?

  De inspiratiebijeenkomst Scheppend Musiceren vormt zowel voor de 2 uitvoerende musici, als de luisteraar een ontdekkingstocht naar het creëren vanuit je diepste Verlangen, waarbij ook thema's als Inspiratie, Manifestatie, Ritme en de Vormloosheid-binnen-de-Vorm zullen worden verklankt.
  De inspiratiebijeenkomst Scheppend Musiceren wordt verzorgd door Jacqueline van Koolwijk (docerend/uitvoerend musicus en muziektherapeute) en Nicole Schmaloer (docerend/uitvoerend musicus en klankpedagoge).

  Beide musici zullen op verschillende instrumenten en met hun stem klank geven aan wat zich vanuit hun diepste verlangen wil ontvouwen. Klank geven aan die niet te stoppen impuls om te creëren, te scheppen en te manifesteren.

  12 juni 2021 vindt er in het Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3 te Deventer een inspiratiebijeenkomst Scheppend Musiceren plaats.
  Tijd: 10u tot ca. 11u. Ontvangst 9.45u. Na afloop is er mogelijkheid om na te praten bij een kopje koffie of thee.
  Kosten: De kosten voor deze bijeenkomst bedragen €15,00.
  Aanmelden en info: In verband met een beperkt aantal plaatsen, graag van te voren aanmelden bij Jacqueline van Koolwijk:
  info@vrijeklanken.nl : 0487-511568.

  26 juni 2021 in het Cultuurkerkje, Notaris Roesstraat 11 te Winssen.
  Tijd: 10.30 - 12.30.


 • CD: Vijf Gebeden Hildegard von Bingen

 • NECTAR - Inner Silence, muzikale improvisaties vanuit de innerlijke stilte, diepgaand, vloeiend, actief en meditatief.
  NECTAR heeft in 2017 een prachtig concert gegeven met zangeres
  Ute Kreidler. Zij is gespecialiseerd in de liederen van Hildegard von Bingen. Jacqueline van Koolwijk heeft naar aanleiding van 5 afbeeldingen uit de Scivias (het eerste theologische visioensboek van Hildegard) vijf orgelwerken gecomponeerd met de volgende titels:
  Vertrouwen, Kracht, Onderscheidingsvermogen, Verlossing en Licht.
  Ute heeft daar bijpassende liederen bij gezocht en NECTAR heeft de muziek omspeeld met improvisaties. Daarmee wordt deze eeuwenoude waardevolle muziek naar het NU gehaald.
  Op 17 september 2018, op de sterfdag van Hildegard von Bingen
  in 1179, was de officiële release van onze CD! Mocht je meer willen weten over de CD of hem willen bestellen, stuur dan een mailtje naar info@deventerfluitschool.nl
  Kosten CD: €15,00 (exclusief verzenkosten)


Contact: Caspar Philipsstraat 42 - 7425 PC - Deventer - 0570-514655 - info@deventerfluitschool.nl